Tratamentul Impotriva Sforaitului

     
Calea eficienta, confortabila de a reduce sau elimina sforaitul cu timp minim de recuperare Medicul dumneavoastra despre Radiochirurgia pentru tratarea eficienta a sforaitului Puteti stopa sau reduce sforaitul, rapid si cu usurinta

Daca sforaiti sau traiti cu cineva care sforaie, stiti cat de greu este sa te odihnesti noaptea.

Aproape jumatate din populatia adulta sforaie ocazional. Unul din patru sforaie constant iar situatia se inrautateste odata cu varsta.

Din nefericire, noptile albe nu sunt singurele dezavantaje ale sforaitului. Sforaitul poate intrerupe paternele somnului, provocand un repaus inadecvat si imposibilitatea concentrarii la serviciu sau in timpul condusului. In cazurile severe, sforaitul poate fi un simptom al “obstructive sleep apnea”, unde respiratia se opreste complet de cateva ori pe ora. Aceasta poate provoca probleme de sanatate pe termen lung. Din fericire, exista sperante noi pentru sforait. Se numeste radiochirurgie.

Radiochirurgia foloseste o frecventa inalta, energie cu temperatura scazuta pentru modificarea “soft plate” sau uvula si reducerea sforaitului. Si cel mai frumos, mica incizie se vindeca repede, cu o senzatie de durere asemanatoare unui gadilat.

De ce sa mai petreceti o noapte lipsita de somn? Intrebati-va medicul despre tratarea sforaitului prin Radiochirurgie!

Fig2

INTREBARI SI RASPUNSURI

Q: Cum functioneaza radiochirurgia?
A: Radiochirurgia reprezinta trecerea undelor radio de frecventa ultra-inalta si temperatura joasa in zone bine definite in placa moale sau uvula. Termenul de “radio” chirurgie este utilizat deoarece frecventa este mai mare decat cea utilizata de radiourile AM dar mai mica decat frecventa utilizata de televiziune. Radiochirurgia produce incizii foarte fine, precise si delicate. Un fir RF micro-fiber izolat este introdus in placa moale. Doar tesutul din imediata vecinatate a electrodului este afectat.

Q: Cu ce difera radiochirurgia fata de alte metode de tratare a sforaitului?
A: Chirurgiile pe baza de laser folosesc temperaturi inalte si sunt mai putin delicate decat radiochirurgia, putand cauza arsuri excesive la nivel de tesut care incetinesc procesul de recuperare si cauzeaza dureri post-operatorii semnificative.

Q: Ce cauzeaza sforaitul?
A: Sforaitul apare atunci cand tesutul moale din caile respiratorii se relaxeaza in timpul somnului si vibreaza. In majoritatea cazului este cauzat de vibratiile placii moi sau uvula in spatele gurii. Limba, amigdalele, polipii nazali si caile nazale infundate pot contribui la producerea sforaitului.

Q: Trebuie sa merg la spital pentru radiochirurgie?
A: Nu. Aceste proceduri se pot face si la cabinetul specialistului. Procedura dureaza doar cateva minute. Se foloseste doar anestezia locala iar sangerarile sunt foarte rare.

Q: Ca si pacient, ce inseamna pentru mine radiochirurgia? Care sunt beneficiile?
A: Radiochirurgia inseamna rezultate excelente si constante cu echimoze, umflaturi, cicatrice sau alte complicatii minime sau inexistente. In plus, radiochirurgia este delicata, eficienta, iar timpul de recuperare este minim.

Q: Cum stiu ca radiochirurgia este potrivita pentru mine?
A: Daca sforaiti tare si frecvent si nu aveti probleme obstructive de respiratie, sunteti un posibil candidat. Intrebati-va medicul. Dupa examinare si testare, medicul dumneavoastra poate determina daca radiochirurgia va poate fi benefica.

Q: De cate sedinte am nevoie?
A: Depinde. Fiecare sedinta diminueaza sforaitul. Sedintele se repeta pana la obtinerea rezultatului dorit sau pana ce sforaitul nu se mai diminueaza cu ajutorul tratamentului.

Fig1